پروفیل آلومینیوم
پروفیل آلومینیوم قطعه صنعتی است که در ابعاد و سطع مقطع های متفاوت دایره ای، مستطیلی و … ساخته می شود. پروفیل آلومینیوم کاربرد های بسیاری در صنایع متفاوت دارد و همین پر مصرف شدن پروفیل آلومینیوم در صنعت امروز ایران باعث شده است که کارآفرینان به فکر تولید داخلی آن باشند و چندین سال است که واردات پروفیل آلومینیوم از کشور هایی مثل ایتالیا، چین و … بسیار کاهش یافته است. شرکت های زیادی در زمینه تولید و پخش انواع پروفیل آلومینیوم تاسیس شده است. پیرو تولیدات داخلی پروفیل آلومینیوم، تعداد زیادی نیروهای انسانی مشغول به کار شدند و همین موضوع کمک های شایانی به افزایش موقعیت های شغلی و بهتر شدن شرایط کار در جامعه ایران کرده است.
پروفیل چگونه ساخته می شود؟ اکسترود آلومینیوم چیست؟
برای ساخت پروفیل آلومینیوم روش های متفاوتی مثل دایکست آلومینیوم یا اکسترود آلومینیوم که اصلی ترین روش بازار اکسترود آلومینیوم است. در این روش قالب های پروفیل آلومینیوم در ابعاد و شکل های متفاوت طراحی و ساخته می شود. آلومینیوم ذوب شده به وسیله دستگاه پرس داخل این قالب ها ریخته می شود. پس از اینکه آلومینیوم در قالب اکستروژن ریخته شد، آنقدر به آن فشار وارد می گردد که آلومینیوم به شکل سطع مقطع قالب اکستروژن تبدیل می شود و در آخر پروفیل آلومینیوم برای شکل نهای خود در محیط با فضای مناسب قرار می گیرد. بعد از خنک شدن پروفیل آلومینیوم نوبت به برش، حکاکی، نصب و … می رسد. در نظر داشته باشید انواع پروفیل آلومینیوم را می توان از آلیاژ های مختلف فلز آلومینیوم مثل آلومینیوم آلیاژ 6061 ، آلومینیوم آلیاژ 6063 و …. تولید کرد.
ویژگی فلز آلومینیوم چیست؟ چرا فلز آلومینیوم برای تولید پروفیل بهترین گزینه است؟
فلز آلومینیوم دومین عضو از گروه سوم جدول تناوبی است . آلومینیوم در صنعت از طریق الکترولیز آلومینیوم مذاب تهیه می گردد. برای جداسازی ناخالصی های آلومینیوم از ( سود سوزآور ) استفاده می کنیم. به طورکلی آلومینیوم به دلیل ویژگی های منحصر به فردی که نسب به باقی فلزات دارد طرفداران بسیاری در صنایع مختلف پیدا کرده است.
برخی از ویژگی های اصلی فلز اصلی آلومینیوم
وزن آلومینیوم :
فلز آلومینیوم یکی از سبک ترین فلزات است و دارای چگالی بسیار کمتری نسبت به بقیه فلزات پرکاربرد صنعتی مثل فولاد می باشد.
مقاومت در برابر خوردگی:
فلز آلومینیوم دارای لایه اکسیدی نازکی است که سرعت فرسایش آن را بسیار کاهش می دهد، این لایه اکسیدی به طور طبیعی تشکیل می گردد. و باعث محبوبیت بیشتر فلز آلومینیوم میان باقی فلزات شده است.
رسانایی الکتریکی و حرارتی آلومینیوم :
فلز آلومینیوم رسانای بسیار خوبی است و همین موضوع باعث شده است پروفیل آلومینیوم بسیار در صنعت الکترونیک ( صنعت روشنایی – حرارتی ) طرفدار داشته باشد.
قابلیت شکل پذیری و انعطعاف :
آلومینیوم شکل پذری بسیار بالایی دارد به شکل و ابعاد دلخواه خود تبدیل کرد. همین ویژگی آلومینیوم باعث پرکاربرد شدن آلومینیوم در صنعت ساختمان و خودرو سازی شده است.
قابلیت بازیافت :
آلومینیوم جزو فلز های طبیعت دوست محسوب می شود. زیرا می توان به راحتی آن را بازیافت کرد، همچنین ضایعات آلومینیوم قابل استفاده و در صنعت بسیار پر کاربرد و با ارزش است.
مقاومت مکانیکی :
آلومینیوم دارای مقاومت مکانیکی بسیار بالا است و به راحتی وزن سنگین را تحمل می کند. این قابلیت آلومینیوم به ما کمک می کند از طریق فرایند های تقویت، مقاومت و قدرت آلومینیوم را بالا ببریم.
قابلیت رنگ آمیزی و طرح پذیری ( آنودایزنیگ و رنگ پودری ) :
قابلیت رنگ آمیزی آلومینیوم باعث شده که از آن در طراحی های صنعتی و حتی به عنوان کالای تزئینی استفاده کرد. در فرایند آنودایز آلومینیوم یک لایه اکسیدی به آلومینیوم اضافه می شود که مقاومت آن را در برابر خوردگی بالا می برد و سرعت فرسایش را کاهش می دهد. آلومینیوم آنودایز شده نمای تزئینی خوبی محسوب می شود و در طراحی و اجرای صنعت های متعددی مثل خودرو سازی، ساختمان، الکترونیک و … استفاده می شود.
چرا آلیاژ 6063 آلومینیوم برای ساخت پروفیل آلومینیوم ؟
تمام ویژگی هایی که درباره فلز آلومینیوم گفته شد در آلیاژ 6063 با کیفیت بیشتری وجود دارد و همین موضوع آلیاژ 6063 آلومینیوم را نسبت به باقی آلیاژ ها برتریت داده است. یکی از مهم ترین ویژگی هایی که در آلومینیوم 6063 به چشم می خورد ، قابلیت رنگ آمیزی و آنودایزینگ با کیفیت بالاتر نسبت بقیه آلیاژ ها می باشد.
ترکیبات آلیاژ 6063 آلومینیوم :
آلومینیوم
سیلیسیم
مس
منگنز
منیزیم
آهن
سایر
98.95%
0.2%
0.1%
0.45%
0.45%
0.35%
0.1%
کاربرد پروفیل آلومینیوم در صنایع مختلف
پروفیل آلومینیوم محبوبیت بسیاری در صنایع متفاوت دارد و دلیل آن هم ویژگی هایی است که پیش تر درباره آن صحبت کردیم.
میزان مصرف پروفیل آلومینیوم در صنایع مختلف :
صنحت حمل و نقل
صنعت بسته بندی
صنعت ساختمان
صنعت الکترونیک
صنعت تهویه مطبوع
ساخت قطعات و کالای مصرفی
سایر صنایع
26%
20%
20%
9%
8%
6%
11%
تولید پروفیل آلومینیوم اختصاصی
در دنیای امروز تولید پروفیل آلومینیوم در ابعاد مختلف کاربرد های بسیاری دارد که بهترین روش برای تولید و ساخت پروفیل آلومینیوم و قطعات اختصاصی آلومینیومی فرایند اکستروژن است.
فرایند تولید پروفیل آلومینیوم با استفاده از قالب های اکستروژن از بهترین روش ها در شکل دهی آلومینیوم است.
فرایند اکستروژن چیست؟ ( اکسترود آلومینیوم )
فرایند اکستروژن از بهترین روش ها برای شکستن ساختار ریختگی بیلت آلومینیوم است. در فرایند اکستروژن یک قطعه از فلز آلومینیوم تحت فشاری که به آن وارد است از داخل قالب اکستروژن به شکل و فرم مورد نظر می رسد و سطع مقطع آن کاهش پیدا می کند. فرایند اکستروژن از بهترین روش ها برای فرم دهی مقطع آلومینیومی محسوب می گردد.
تعدادی از دلایلی که نشان دهنده برتری فرایند اکستروژن آلومینیوم نسبت به روش های دیگر تولید پروفیل آلومینیوم است :
- تطبیق پذیری : با تغییر شرایط و اجزای دستگاه می توان پروفیل آلومینیوم با مقاطع متفاوت تولید کرد.
- قیمت : نسبت به کیفیت بالای پروفیل آلومینیوم تولید شده در فرایند اکستروژن، این فرایند قیمت مناسبی در بازار دارد.
و در آخر از نظر راندمان تولید پروفیل آلومینیوم، کیفیت محصول تولید شده و حفظ محیط زیست در درجات بالایی قرار دارد.
روش های اجرایی فرایند اکستروژن ( اکسترود آلومینیوم ) :
فرایند اکستروژن آلومینیوم از نظر حرکت قالب اکستروژن و بیلت آلومینیوم به دو روش تقسیم می گردد :
- اکستروژن مستقیم ( Direct Extruction )
- اکستروژن غیر مستقیم ( Indirect Extruction )
اکستروژن مستقیم :
در فرایند اکستروژن مستقیم، بیلت آلومینیوم در اثر فشار وارده توسط رام از سطح مقطع کوچک تر که دارای شکل درخواستی مشتری است عبور می کند و پروفیل آلومینیوم مد نظر آماده است.
مزایا اکستروژن مستقیم :
- سهولت در اجرای فرایند اکسترود پروفیل آلومینیوم.
- قابلیت کنترل و خنک سازی قطعه اکسترود شده بعد از خارج شدن از قالب اکستروژن.
معایب اکستروژن مستقیم :
- وجود اصطکاک بین شمش آلومینیوم و محفظه دستگاه اکسترود آلومینیوم که موجب حرارت می گردد باعث تغییر شکل بیشتری در پروفیل آلومینیوم نهایی می شود.
- عیوب بسیاری در فرایند اکستروژن مستقیم آلومینیوم وجود دارد که تماما ناشی از اصطکاکی است که به وجود می آید.
اکستروژن غیر مستقیم :
در فرایند اکستروژن غیر مستقیم آلومینیوم، این قالب است که با فشار به داخل بیلت آلومینیوم رانده می شود.
مزایا فرایند اکستروژن غیر مستقیم
: به طور کلی فرایند اکستروژن غیر مستقیم روش بهتری برای تولید پروفیل آلومینیوم متقارن تر و محصولاتی مانند میلگرد های سخت آلیاژ 2000 ، 5000 ، 7000 محسوب می شود.
- به دلیل نبودن اصطکاک، 30% کاهش اتلاف انرژی و نیرو در تولید پروفیل آلومینیوم صورت می گیرد.
- تولید قطعات آلومینیوم نازک تر
معایب فرایند اکستروژن غیر مستقیم :
- محدودیت در تغییر مقاطع پروفیل آلومینیوم
- به دلیل کمبود امکانات در خنک کردن پروفیل تولید شده، سطح خارجی محصول کیفیت نسبتا کمتری به فرایند اکستروژن مستقیم دارد.
فرایند اکسترود آلومینیوم :
برای تولید پروفیل آلومینیوم اکسترود شده، ابتدا بیلت آلومینیوم مد نظر را به حرارت مناسب می رسانیم. در مرحله بعدی رام ( RAM ) پشت بیلت قرار می گیرد و سنبه پرس توسط نیروی سیلندر هایی که دارای قدرت بالای هیدرولیکی هستند به بیلت فشار می آورند.
در پی این فشار وارد شده به بیلت آلومینیوم، دما افزایش پیدا می کند و مواد اولیه پروفیل آلومینیوم که نیمه مذاب و به صورت خمیری هستند تبدیل به پروفیل آلومینیوم اختصاصی مد نظر می شوند. ( در فرایند اکسترود آلومینیوم، نیروهای اصطکاک باعث افزایش فشار دستگاه پرس می شوند.)
پروفیل آلومینیوم شیاردار مهندسی
پروفیل آلومینیوم شیاردار مهندسی از پر طرفدارترین پروفیل های آلومینیوم در صنایع مختلف می باشد که دارای اقلام و اتصالات مربوط به خودش می باشد. پروفیل آلومینیوم شیاردار مهندسی دارای ابعاد متفاوت است که هر کدام کاربرد خاص خود را دارند. پروفیل آلومینیوم شیاردار مهندسی در صنایع مختلف استفاده می شود. از مزیت های این پروفیل آلومینیوم که باعث شده است طرفدار های بسیاری پیدا کند . 1. سبکی 2. استحکام 3. مقاومت در برابر خوردگی 4.قابلیت بازیافت باشد. شیارهای موجود روی پروفیل آلومینیوم شیاردار مهندسی به مهندسان این امکان را می دهد که بتوانند قطعات را به راحتیب بهم وصل کنند و حرکت دهند این ویژگی، انعطاف پذیری اجسام ساخته شده را بالا میبرد. از پروفیل آلومینیوم شیاردار مهندسی برای ساخت انواع میز و صندلی و فریم های آلومینیومی استفاده می شود.
انواع کاربرد پروفیل آلومینیوم شیاردار مهندسی :
- پانل نمایش محصولات
- غرفه سازی نمایشگاهی
- استند شیشه ای
- استندهای نمایشگاهی
- فریم چراغ روشنایی
- نوار نقاله ها
- ماشین های CNC
- دستگاه های خط تولید
- دستگاه های بسته بندی
- کابینت های محافظتی
- دستگاه های تست لیزر
- دستگاه های برش لیزر CNC
- کمد و قفسه و میز اداری
- پارتیشن اداری و صنعتی
برخی از اتصالات مهم پروفیل آلومینیوم شیاردار مهندسی :
پروفیل آلومینیوم 30*30
غالبا در تولید کابینت های صنعتی استفاده می گردد. ترجیها پروفیل آلومینیوم 30*30 برای سازه های سبک مصرف می گردد. موارد مصرف دیگر این پروفیل ها برای پانل ها، استندها، ویترین ها و… می باشد.
پروفیل آلومینیوم 90*45
سری سبک پروفیل آلومینیوم 90*45 : ساختار نازکی دارند و برای شاسی ماشین های با لرزش کم و سازه سبک تر که بار سبکی را تحمل می کنند، استفاده می شود. سری سنگین پروفیل آلومینیوم 90*45: برای سازه هایی که نیاز به مقاومت بالایی دارند و شاسی ماشین قوی تری دارند.همچنین این پروفیل آلومینیوم برای فریم و ماشین های نوار نقاله نیز استفاده می گردند. در مجموع برای هر فریم و سازه ای که استحکام، سرعت مونتاژ و سبکی سازه در آن مهم می باشد از این نوع پروفیل ها می توان استفاده کرد.
نبشی ساده آلومینیومی:
اتصال دهنده و ثابت کننده پروفیل با پروفیل، پروفیل با استند و یا زمین است. با این اتصال می توان پروفیل را در جای دلخواه ثابت نگه داشت. مورد استفاده برای اتصالات سبکتر است که نیاز به دوام زیاد نداشته باشد. پیچ سرخزینه به همراه مهره T یا مهره تخت جهت نصب مورد نیاز این نوع نبشی می باشد.
نبشی دیواره دار :
این سبک کرنرها اغلب برای پروفیل های آلومینیوم با سایز کوچک هستند و با استفاده از درپوش پلاستیکی نبشی، پیچ ها هم نمایان نخواهند شد. استحکام این نوع نبشی از نبشی ساده به علت دیواره های کناری بیشتر است. پیچ T و مهره واشردار، یا مهره T و پیچ گل پهن جهت نصب آن استفاده می گردد.
اتصال نبشی زاویه 45 درجه 40*40
جهت ایجاد زاویه ی 45 درجه برای پروفیل های آلومینیوم است. ترجیها در جایی که نیاز به ایجاد دوام و مقاومت در فریم و سازه است استفاده می شود. در این روش نیازی به برش فارسی بر پروفیل نمی باشد و می توان با استفاده از پخ کناری یراق به زاویه ی 45 درجه رسید. یراق مصرفی جهت نصب این یراق = مهره T و مهره تخت + پیچ سرچتری یا گلدار M8*15
پیچ آلنی سرچتری
گل پیچ اتصال محکمی درون پروفیل آلومینیوم به وجود می آورد. حالت فنری(ارتجاعی) زیر پیچ با ایجاد فشار از طریق سطح پروفیل آلومینیوم اجازه ضعیف شدن اتصال را نمی دهد. در این روش میبایست قبل از نصب پیچ، سوراخ وسط پروفیل قلاویز کاری گردد تا آماده جا رفتن پیچ گردد. همچنین قسمتی از پروفیل مجاور که می باید روی سوراخ پروفیل قرارگیرد سوراخکاری می شود تا پیچ سرچتری از آن عبور کند.
پیچ چکشی T
این پیچ به دلیل شکل ظاهری به پیچ چکشی معروف می باشد. سر پیچ مانند چکش درون شیار پروفیل شیاردار مهندسی قرار می گیرد و بر روی آن اتصال مورد نظر و مهره واشردار جهت بستن یراق قرار می گیرد. طول سر پیچ چکشی با توجه به شیار پروفیل سایزهای مختلف دارد که جهت استفاده در پروفیل های شیار 6، 8 و 10 استفاده می گردد.
مهره T
این مهره اتصال پروفیل ها را به راحتی میسر می کند. داشتن شیارهای روی مهره باعث می شود که مهره پس از سفت شدن بوسیله پیچ درون شیار پروفیل حرکت نکند و سر جایش ثابت بماند و همچنین می توان به راحتی از محلی که نصب شده در صورت نیاز به راحتی آن را خارج کنیم. از دیگر مزایای این نوع مهره این است که می توان از میان شیار پروفیل آن را عبور داد و اتصالات دیگری در وسط کار مونتاژ به آن اضافه کرد.
مهره تخت
این مهره می تواند اتصال قوی در جایی که نیاز است، استفاده شود. مهره تخت پروفیل را ثابت نگه می دارد و پیچش محکمی در پروفیل ایجاد می کند. این مهره بصورت کشویی از کنار شیار پروفیل آلومینیوم مهندسی داخل می رود و به مانند مهره تی نمی توان آن را جهت مونتاژ از وسط شیار وارد پروفیل آلومینیوم کرد .
نبشی مخفی 90 درجه
این نبشی برای استفاده داخل شیار پروفیل کاربرد دارد که نیازی به برش فارسی بر پروفیل آلومینیوم نمی باشد و یکی از بال ها در شیار بیرونی پروفیل آلومینیوم قرار می گیرد. این نبشی برای سازه هایی که احتیاج به اتصال مخفی دارند مورد استفاده قرار می گیرد و از نمای روبرو قابل رویت نمی باشد.
نبشی مخفی 135-120 درجه
برای زاویه های 135-120 درجه درون شیار پروفیل آلومینیوم مورد استفاده قرار می گیرد. در این حالت پروفیل ها بر اساس زاویه نبشی میبایست برش بخورد. اتصالات زاویه دار درون شیار پروفیل آلومینیوم نصب می شود و اتصال راحت و کاربردی ایجاد میکند. در زمان استفاده از نبشی مخفی بعلت خالی ماندن شیار داخلی فریم ها، می توان بدون مزاحمت پانل را داخل فریم قرار داد.
نبشی 90 درجه مخفی (فارسی بر)
برای اتصال 90 درجه پروفیل ها استفاده می گردد که نیاز به برش فارسی بر پروفیل ها دارد. برای پروفیل هایی که نیاز است پانل اعم از شیشه یا پی وی سی یا فلکسی و… درون شیارهای پروفیل قرار بگیرد، استفاده می شود. این اتصال به راحتی و به سرعت درون شیار بیرونی پروفیل نصب می گردد و با آچار آلن در محل نصب خود محکم می گردد. روی هر نبشی مخفی 4 عدد پیچ مغزی آلنی قرار می گیرد که باعث می گردد پروفیل های عمود بر هم محکم گردد.
پایه تراز
ارتباط بین دستگاه و یا سازه را بازمین بر قرار می کند. به راحتی با کف زمین منطبق می شود. برای فضا های مورد استفاده جهت انطباق دارای گزینه های مختلف از جمله جنس پلاستیکی و فلزی و ابعاد مختلف است.
درپوش
نصب درپوش ظاهر زیبایی به پروفیل آلومینیوم می دهد. از کثیف شدن قسمت باز پروفیل آلومینیوم جلوگیری می کند و همچنین با جلوگیری از خراب شدن انتهای پروفیل، از آن محافظت می کند.
درزگیر شیار
درزگیر شیار علاوه بر اینکه ظاهر زیبایی به سازه میبخشد، می تواند سیستم هایی که از داخل شیار عبور کرده اند را مخفی کند و نیز شیار را تمیز نگه دارد. این محصول جهت شیارهای 6 و 8 و 10 موجود می باشد.
چفت بند
برای جلوگیری از باز شدن درب و پنجره در کابینت ماشین هایی که لرزش دارند استفاده می گردد. نیمی از چفت بند روی فریم ثابت درب و نیم دیگر آن روی قسمت بازشوی درب نصب می گردد و به صورت فشاری در هنگام بسته شدن درب روی هم قرار می گیرند و باعث فیکس شدن درب می شوند.
نبشی دیواره دار یکطرفه
جهت اتصال 90 درجه دو پروفیل استفاده می شود که استحکام در آن معیار می باشد. یکطرفه بودن دیواره باعث می گردد هنگام مونتاژ در قسمت داخلی مزاحمت ایجاد نشود. ضخامت دیواره های آن نیز از نبشی دیواره دار دو طرفه بیشتر می باشد که باعث استحکام بیشتر آن شده است.
مفصل دستگیره دار
این یراق باعث می گردد بتوانیم از زاویه ی 90 درجه تا 270 درجه دو پروفیل را به هم متصل کنیم و به صورت دستی و توسط دستگیره روی یراق می توان زاویه ی اتصال را تغییر داد.
اتصال دو فریم
پروفیل هایی که در کنار هم قرار می گیرند و نیاز به اتصال دارند به صورت خیلی ساده توسط این نوع اتصال به هم مرتبط می شوند. حتی می توان به مثابه یک نبشی که دو پروفیل را عمود بر هم می کند از این نوع اتصال استفاده کرد و شکل های T و L در پروفیل ها ایجاد کرد.
پیچ ها
- 1- پیچ مغزی آلنی 2- آلنی گل دار 3- گل پهن دو سو و چهارسو 4- سرچتری آلنی 5- سرچتری آلنی واشر دار 6-خزینه چهارسو 7- خزینه آلنی
اتصال طولی
جهت مرتبط کردن دو پروفیل آلومینیوم به صورت طولی و روبرو کردن آنها با یکدیگر استفاده می گردد و این اتصال داخل شیار پروفیل ها قرار می گیرد و دیده نخواهد شد. شکل آن مانند مهره های چکشی T می باشد ولی طول بلند آن چند برابر بلندتر می باشد. جهت نصب هم از پیچ های آلنی مغزی داخل آن استفاده می شود.
لولا
لولا ها در ابعاد مختلف و در دو نوع فلزی و پلاستیکی جهت اتصال به پروفیل های آلومینیوم استفاده می گردد. در مونتاژآن از مهره T یا تخت و از پیچ خزینه و یا آلنی بسته به انتخاب نوع لولا استفاده می شود.
پروفیل آلومینیوم شیاردار مهندسی 15در120
برای مشاهده نقشه این نوع پروفیل آلومینیوم مهندسی کلیک کنید.
پروفیل آلومینیوم شیاردار مهندسی 45در90
برای مشاهده نقشه این نوع پروفیل آلومینیوم مهندسی کلیک کنید.
پروفیل آلومینیوم شیاردار مهندسی 20در40
برای مشاهده نقشه این نوع پروفیل مهندسی کلیک کنید.
پروفیل آلومینیوم شیاردار مهندسی 20در20
برای مشاهده نقشه این نوع پروفیل آلومینیوم مهندسی کلیک کنید.
مهره مهندسی
انواع مهره مهندسی در سایز های مختلف. برای مشاهده بیشتر کلیک کنید.
نبشی دیواره دار 45 در 45
برای مشاهده بیشتر نبشی های مهندسی کلیک کنید.
نبشی دیواره دار 20 در 20
برای مشاهده اطلاعات فنی این محصول کلیک کنید.
نبشی دیواره دار یک طرفه 60 در 60
برای مشاهده اطلاعات فنی بیشتر این محصول کلیک کنید.
نبشی دیواره دار یک طرفه 45 در 45
برای مشاهده اطلاعات فنی بیشتر این محصول کلیک کنید.
نبشی دیواره دار 20 در 20
برای مشاهده اطلاعات فنی این محصول کلیک کنید.
نبشی دیواره دار یک طرفه 60 در 60
برای مشاهده اطلاعات فنی بیشتر این محصول کلیک کنید.
نبشی دیواره دار یک طرفه 45 در 45
برای مشاهده اطلاعات فنی بیشتر این محصول کلیک کنید.
پیچ آلنی
برای مشاهده تمام سایز های پیچ آلنی کلیک کنید.
اتصال دو فریم
برای مشاهده تمامی ابعاد های اتصال دو فریم کلیک کنید.
پروفیل آلومینیوم در صنعت ساختمان
پروفیل آلومینیوم در صنعت ساختمان بیشترین استفاده را دارد زیرا مزیت هایی دارد که در روش های مدرن طراحی و معماری کارآمد هستند. استفاده از پروفیل آلومینیوم برای ساخت پنجره های واحد های ساختمانی رایج ترین استفاده از پروفیل آلومینیوم در صنعت ساختمان است. فلز آلومینیوم دارای ویژگی های منحصر به فردی است که باعث می شود بهترین گزینه برای ساخت پروفیل مورد نیاز صنعت ساختمان باشد. پروفیل آلومینیوم به دلیل مقاومت بالا در برابر خوردگی و فرسایش، اکسترود پذیری، قابلیت رنگ آمیزی محبوبیت بسیار بالایی دارد.
قابلیت اکسترود پذیری فلز آلومینیوم باعث می شود بتوان از طریق قالب اکستروژن، بیلت آلومینیوم را به شکل های مختلفی درآورد به همین دلیل پروفیل آلومینیوم در طراحی های مدرن ساخت و ساز جایگاه خوبی دارد.
قابلیت رنگ آمیزی پروفیل آلومینیوم به روش آنودایزینگ، رنگ های الکتروستاتیکی و پودری بهترین گزینه برای تزئین و افزایش زیبایی پروفیل آلومینیوم است و پروفیل آلومینیوم با توجه به سلیقه مشتری و طراحی ساختمان می تواند از نظر ظاهری متفاوت باشد.
پروفیل آلومینیوم پنجره و نما :
پس از چندین سال استفاده از درب و پنجره های فلزی و غیر آهنی، امروزه با ورود پروفیل آلومینیوم ، نسل جدیدی از درو پنجره های دو جداره به بازار عرضه شده است.
این درب و پنجره های آلومینیومی از یک قاب آلومینیومی همراه با دو یا چند لایه شیشه تشکیل شده اند. به منظور اینکه این درب و پنجره ها عایق مناسب تری برای انتقال صدا و حرارت باشند، شیشه های آنها از هم جدا می گردد و فضای خالی بین آنها با مواد جاذب رطوبت از جمله گاز آرگون خشک و بی اثر پر شده است که عایق بندی را چندین برابر می کند.
دلیل انتخاب پروفیل آلومینیوم به عنوان مواد اولیه ساخت درب و پنجره
آلومینیوم فلزی سبک، مقاوم و منعطف است، همین موضوع باعث شده است که درب و پنجره های آلومینیومی مقاومت بیشتری در برابر عناصر جوی داشته باشند در نتیجه نیاز به تعمیر کمتری دارند. پروفیل آلومینیوم به دلیل ظرافت بیشتری که نسبت به بقیه فریم ها دارد باعث زیبا سازی بیشتر و نورگیری بهتر می شود.دطبق گفته های بالا می توانیم نتیجه بگیریم که خرید درب و پنجره های آلومینیومی مقروم به صرفه تر است که نکته چشمگیری نسبت به شرایط اقتصادی بازار است.
برخی از مزیت های پنجره آلومینیومی :
ظریف و زیبا و در عین حال مستحکم
نصب سریع و آسان با پیچ و فوم پلاست
ضریب ایمنی بالا در برابر سرقت
قابلیت نصب جدید ترین یراق آلات ( یراق آلات دو حالته، یراق آلات فولکس واگنی از انواع کارخانجات اروپایی، ترکیه ای…)
پنجره های آلومینیومی دارای نوار هوابند هایی هستند که عایق های برتری نسبت به محصولات مشابه خود می باشند. ( نوار هوابند PVC ، نوار هوابند EPDM و …)
داراي لاستيكهاي مخصوص هوابند از نوع SILICON – EPDM – PVC في ما بين لنگه و چهارچوب جهت جلوگيري از نفوذ گرما، سرما، آلودگي صوتي و لرزش
سبك ودر عین حال مقاوم در برابر عوامل جوي
امكان زاويه بندي چهار چوب فريم و لنگه به صورت پانچ هيدروليك و بست هاي مخصوص
غيرقابل اشتعال و بدون تغيير شكل، رنگ و رنگ پريدگي در محدوده دمايي 45 تا 85 درجه
عدم محدوديت در طرح، رنگ و ابعاد، توليد اشكال منتظم و غير منتظم و منحني
قابليت نصب شيشه 4 تا 28 ميلي متر تك، دو يا سه جداره بدون محدوديت سايز
ميزان انبساط در دماي 38 درجه تا 2 ميلي متر
عايق در برابر نفوذ باران، باد، گرد و غبار، آلودگي صوتي و لرزش
امكان درجه بندي پنجره ها وایجاد خم توسط پنجره های مسطح به صورت N ضلعی با لولۀ آداپتوری در زواياي مختلف
قابليت آبكاري آنود ايزينگ رنگي (آنادایز) و سفيد خود رنگ و رنگهاي پادر كوتينگ الكترو استاتيك پلي استردار و رنگهاي دكورال چوب و پرانيتي بدون محدوديت رنگ
امكان نصب فلاشينگ كف پنجره و روكوب درنماي داخلي و خارجي جهت درزگيري مابين پنجره و فريم آهني يا ديوار
قابليت بازيافت
نگهداری درب و پنجره های آلومینیومی
یکی از مزیت های مهم درب و پنجره های آلومینیومی، نگهداری راحت آن است.این محصولات آلومینیومی با یک پارچه مرطوب تمیز می شوند و بر خلاف UPVC بعد از گذشت زمان رنگ عوض نمی کنند و نیاز به رنگ کردن ندارد، همین موضوع موجب جلوگیری از هزینه دوباره است.
درب و پنجره upvc
ساخت پروفیل درب و پجره upvc چندین سال است که در ایران طرفداران بسیاری دارد.
مزیت های درب و پنجره UPVC
عایق حرارتی : انتقال حرارت در پنجره های دوجداره UPVC مثل عبور حرارت از دیوار با قطر 35 سانتی متر است.
عایق صوتی : در دنیای امروز به دلیل افزایش جمعیت، وجود ترافیک و.. به خصوص کلان شهر ها صداهای مزاحم زیادی وجود دارد و برای تمام اقشار آزار دهنده است. در و پنجره های UPVC راه حل بسیار خوبی برای این شرایط هستند. پنجره های UPVC با 4 محفظه محافظت برابر کاهش آلودگی صوتی می تواند صدا با قدرت 180LB به 20LB برساند.
- عدم نفوذ آب هنگام بارندگی
- عدم نفوذ آلودگی و گرد و غبار
- صرفه جویی در مصرف انرژی تا 45%
- مقاوم در برابر اشعه بنفش
- کاهش هزینه در سیستم تهویه ساختمان
- نظافت آسان
در و پنجره های ترمال بریک
از عوامل مهم اتلاف انرژی در ساختمان، پنجره است. به طور کلی اتلاف انرژی در پنجره آلومینیومی نسبه به آهنی بسیار کمتر است. در و پنجره های آلومینیومی به صورت ساده و ترمال بریک ساخته می شود. ترمال بریک به معنای شکست حرارتی است. از پروفیل آلومینیوم ترمال بریک برای ساخت پنجره هایی استفاده می شود که نیاز به مقاومت حرارتی بالا می باشد. منظور از ترمال بریک بودن یعنی علاوه بر دو جداره بودن شیشه ها، پروفیل آلومینیوم با تیغه پلی آمید به یکدیگر وصل می شوند و باعث افزایش مقاومت در برابر عوامل مزاحمت می شود.
مزایا استفاده از در و پنجره آلومینیوم ترمال بریک
- 38% کاهش اتلاف انرژی حرارتی در فصل سرما
- 32% کاهش انرژی برودتی در فصل گرما
- 28% کاهش مصرف سوخت
- 20% کاهش هزینه در سرمایه گذاری اولیه تاسیسات ساختمان
مقایسه پنجره آلومینیوم ساده، پنجره UPVC و پنجره ترمال بریک :
یو پی وی سی | آلومینیوم ساده | آلومینیوم ترمال بریک |
مقاوم ترین | مقاوم تر | مقاوم |
عایق ترین | عایق | عایق تر به دلیل اینکه در کنج های پنجره ها جوش نمی خورند . امکان اتلاف دما و ورود سر و صدا و گرد و خاک از کنج های پنجره همواره وجود دارد . در ضمن اینکه به مرور زمان در اثر شل شدن پرچها و پیچها این درزها از هم بازتر می شوند . |
غیر قابل اشتعال در هنگام آتش سوزی آتش نمی گیرد و آتش را زیاد نمی کند اما با قرار گرفتن در آتش از بین می رود. | غیر قابل اشتعال ترین در هنگام آتش سوزی آتش نمی گیرد وآتش را زیاد نمی کند اما با قرار گرفتن در آتش صدمه می بیند. | غیر قابل اشتعال تر در هنگام آتش سوزی آتش نمی گیرد وآتش را زیاد نمی کند اما با قرار گرفتن در آتش از بین می رود |
اقتصادی ترین هزینه های ساخت کمتر در حدود پنجره دو جداره آهنی – عایقترین حالت پنجره است و کمترین هدر رفت انرژی را دارد . | اقتصادی نیست به دلیل هزینه هایی که پس از نصب و در اثر اتلاف انرژی به ساکنین تحمیل می کند و ممکن است ساکنین را ناچار به تعویض آنها بکند . | اقتصادی است اما هزینه ابتدایی زیادی را حدوداَ دو برابر یو پی وی سی به سازنده تحمیل می کند |
زیبا ترین در رنگ سفید خود رنگ است در انواع رنگی روکشهای لمینت ِ طرح دار و بسیارزیباتری از انواع رنگی پروفیل آلومینیومی دارد مقاومت و دوام و عمر روکشها در انواع مرغوب پروفیلهای یو پی وی سی بیشتراز رنگ کوره ای پروفیلهای آلو مینیومی است و در مقابل گرما و سرما خود به خود ریخته نمی شوند و از انواع آنادایز پروفیلهای آلو مینیومی نیز با وجود پوشش میکرونی رنگ این پروفیلها ، پروفیلهای یو پی وی سی بسیار مقاوم ترند در ضمن اینکه در اثر مجاورت با هوا مرطوب و بارانهای اسیدی مانند پرو فیلهای آلو مینیومی خورده یا اکسیده نمی شوند و به دلیل عمر و مقاومت بالای آنها در مقابل عوامل فرسایشی ، زیبایی اولیه خود را تا پایان عمر ساختمان حفظ می کنند . یکی از عوامل نشاندهنده عمر ساختمان پنجره های آن است . با استفاده از پنجره های یو پی وی سی عمر ساختمان شما کمتر از عمر واقعی آن نشان داده خواهد شد . | زیبا زیبایی اولیه خود را به مرور از دست می دهند در انواع آنادایز کدر شده و در انواع رنگی کوره ای خراشیده شده و در اثر تغییر فصول با ریخته شدن رنگ مواجه می شوند. بر خلاف پروفیلهای یو پی وی سی که در کنجها فارسی بر شده و طول و عرض پنجره ها به هم جوش خورده اند . به دلیل اینکه به طور کلی در پنجره های آلومینیومی طول و عرض این پنجره ها به هم جوش نمی خورند و فقط پرچ می شوند ممکن است به دلیل دستیابی به سطح پرچ بیشتر در برخی از انواع پنجره ها ی آلومینیومی از فارسی بر کردن اضلاع پنجره صرف نظر شود که در اینصورت زیبایی پنجره بسیار کمتر می شود و از لحاظ ظاهری فقط عدۀ معدود و خاصی از افراد جامعه را راضی می کند . | زیبا تر به طور کلی از پنجره های یوپی وی سی زیبایی کمتری دارد و به دلیل عدم اجرای خم و دیگر اشکال به دلیل مشکلات فنی یا هزینه بسیار بالا و نمود کمتر در ساختمان ، در طراحی ساختمان زیاد نمی توان بر روی آن حساب کرد . به دلیل اینکه تقریبا از لحاظ ظاهری مشابه پروفیل نرمال آلو مینیومی است با پرداخت پول بیشتر تقریبا ظاهری متفاوت با پنجره های آلومینیومی نرمال را در نمای ساختمان به دست نخواهیم آورد |
پروفیل آلومینیوم 5 خم 5 ترمال بریک
برای مشاهده اطلاعات فنی این محصول کلیک کنید.
پروفیل آلومینیوم 5 خم 4 ترمال بریک
برای مشاهده اطلاعات فنی بیشتر این محصول کلیک کنید.
پروفیل آلومینیوم سپری 4 ترمال بریک
برای مشاهده اطلاعات فنی بیشتر این محصول کلیک کنید.
پروفیل آلومینیوم سپری 5 ترمال بریک
برای مشاهده اطلاعات فنی این محصول کلیک کنید.
کرنر 5 ترمال بریک
برای مشاهده اطلاعات فنی بیشتر این محصول کلیک کنید.
کرنر 4 ترمال بریک
برای مشاهده اطلاعات فنی بیشتر این محصول کلیک کنید.
اتصال سپری 5 ترمال بریک
برای مشاهده اطلاعات فنی این محصول کلیک کنید.
اتصال سپری 4 ترمال بریک
برای مشاهده اطلاعات فنی بیشتر این محصول کلیک کنید.
صنعت تهویه مطبوع
یکی از مصارفی که استفاده قابل توجهی از آلومینیوم آلیاژ 6063 دارد، صنعت تهویه مطبوع است. از پروفیل آلومینیوم در سیستم های تهویه مطبوع برای ساخت قطعات سازنده دستگاه های هواساز استفاده می گردد. پروفیل آلومینیوم سیستم های تهویه مطبوع دارای مقاطع مختلفی هستند که با استفاده از اتصالات هواساز به یکدیگر متصل می شوند. و ساختاری محکم و پایدار می سازند. انواع پروفیل آلومینیوم هواساز به غیر از استفاده در سیستم های تهویه مطبوع در ساخت سازه های دیگر مثل درب و پنجره، میز های مهندسی استفاده می شود. پروفیل آلومینیوم تهویه مطبوع در حین زیبایی باید ویژگی هایی مثل مقاومت و سبکی برای ساخت دستگاه هواساز داشته باشد.
پروفیل آلومینیوم هایژنیک
پروفیل آلومینیم هایژنیک از محبوب ترین پروفیل های هواساز است. از پروفیل آلومینیوم هایژنیک می توان در ساخت قطعات هواپیما، خودرو، لوازم خانگی، اسباب بازی، تجهیزات روشنایی ساختمان و …. استفاده کرد. اما مهم ترین کاربرد آن ساخت دستگاه هواساز هایژنیک مخصوص محیط های درمانی مثل بیمارستان ها، کارخانجات دارویی، بهداشتی و … می باشد. در صنعت های گفته شده، دور بودن فضا از هرگونه آلودگی و میکروب رکن اصلی این محیط ها می باشد، به همین دلیل است که از پروفیل آلومینیوم هایژنیک استفاده می شود زیرا متریال سازنده پروفیل های هایژنیک هواساز به گونه ای است که کمترین آلودگی را به خود جذب می کند و عایق بسیار خوبی در برابر هرگونه میکروب می باشد.
نمونه هایی از پروفیل آلومینیوم هواساز
پروفیل آلومینیوم 5 خم 3 ساده
برای مشاهده اطلاعات فنی این محصول کلیک کنید.
پروفیل آلومینیوم 5 خم 4 ترمال بریک
برای مشاهده اطلاعات فنی بیشتر این محصول کلیک کنید.
پروفیل آلومینیوم سپری 4 ترمال بریک
برای مشاهده اطلاعات فنی بیشتر این محصول کلیک کنید.
پروفیل آلومینیوم 5 خم 3 ساده
برای مشاهده اطلاعات فنی این محصول کلیک کنید.
پروفیل آلومینیوم 5 خم 4 نوارخور
برای مشاهده اطلاعات فنی بیشتر این محصول کلیک کنید.
پروفیل آلومینیوم 5 خم 5 ساده
برای مشاهده اطلاعات فنی بیشتر این محصول کلیک کنید.
پروفیل آلومینیوم 5 خم 4 هایژنیک
برای مشاهده اطلاعات فنی این محصول کلیک کنید.
پروفیل آلومینیوم در صنعت کشاورزی
امروزه پروفیل آلومینیوم در صنعت کشاورزی بسیار محبوب شده است. پروفیل آلومینیوم در بخش های متفاوت کشاورزی از جمله آبیاری، گلخانه ها، حمل و نقل، پرورش دام، سبزیجات و… کاربرد بسیار دارد. فلز آلومینیوم نسبت به بقیه فلزات ویژگی های منحصر به فردی دارد که باعث علاقه صنعتگران کشاورزی به پروفیل آلومینیوم شده است. برخی از این ویژگی ها :
- ضد زنگ
- مقاوم در برابر خوردگی
- سبکی نسبت به بقیه فلزات
- حمل و نقل آسان
- مقاومت حراراتی بالا
- مقاومت مکانیکی بالا
پروفیل آلومینیوم به دلیل خاصیت ضد زنگ بودن و مقاومت در برابر خوردگی در بخش آبیاری در کشاورزی بسیار کاربردی است زیرا بهترین گزینه برای ساخت لوله ها، اتصالات و شیر های آبیاری هستند. پروفیل آلومینیوم به دلیل سبکی که دارد در ساخت تجهیزات کشاورزی برای حمل و نقل محصولات، نگهداری و پرورش دام و محصولات مثل ساخت نردبان و داربست بسیار استفاده می گردد.
پروفیل آلومینیوم گلخانه ای ( کلمپ میانی و انتهایی)
از مهم ترین استفاده پروفیل آلومینیوم در صنعت کشاورزی، ساخت سیستم های گلخانه ای می باشد. پروفیل آلومینیوم کاربرد گلخانه ها دارای مقاطع اختصاصی هستند نسبت به درخواست مشتری قابل تغییر است. از پروفیل آلومینیوم میانی که به اصطلاح به آن کلمپ میانی می گویند به عنوان اتصال دهنده میان دو صفحه خورشیدی و سازه استفاده می شود. و از کلمپ انتهایی به عنوان متصل کننده پنل خورشیدی ریل سازه استفاده می شود. پروفیل آلومینیوم پنل های خورشیدی چون در معرض نور خوشید و عوامل مختلف فرسایش قرار دارند باید دارای آنودایزینگ حرفه ای باشد در بخش پنل خورشیدی توضیحات بیشتری در این باره داده شده است.
پروفیل آلومینیوم قفسه پرورش قارچ
در زمان قدیم برای ساخت قفسه های پرورش قارچ از فولاد استفاده می کردند که به دلیل وزن بالا ، حمل و نقل آنها بسیار سخت بود، همچنین فولاد مقاومت بسیار کمتری نسبت به آلومینیوم دارد که باعث می شود سرعت فرسایش در این قفسه ها بالا برود ، معمولا پروفیل آلومینیوم سازنده قفسه های پرورش قارچ از آلومینیوم با آلیاژ t5-6063 استفاده می شوند. از پروفیل آلومینیوم در ساخت ستون، تیر، پانل اصلی و اتصالات قفسه ها استفاده می گردد. محیط آب و هوایی پرورش قارچ باید دارای رطوبت بیشتری نسبت به محیط عادی است و باید از باکتری و آلودگی دور باشد به همین دلیل پروفیل آلومینیوم با توجه به ویژگی های منحصر به فردی که دارد بهترین گزینه برای ساخت قفسه های پرورش قارچ است.
پروفیل آلومینیوم ساخت پنل خورشیدی ( استراکچر سولار)
فلز آلومینیوم نسبت به بقیه فلزات سبک تر و مقاومت بیشتری دارد و همین موضوع باعث استفاده آن در ساخت انواع سازه های سولار در فریم های سبک و سنگین شده است. پروفیل سازنده استراکچر سولار باید مقاومت بالایی در برابر نور خورشید و عوامل جوی ( باد، طوفان، باران و …) داشته باشد چون در معرض انواع شرایط آب و هوایی قرار می گیرد و همین موضوع باعث استفاده از فلز آلومینیوم در ساخت پنل خورشیدی می باشد. از پروفیل آلومینیوم میانی که به اصطلاح به آن کلمپ میانی می گویند به عنوان اتصال دهنده میان دو صفحه خورشیدی و سازه استفاده می شود. و از کلمپ انتهایی به عنوان متصل کننده پنل خورشیدی ریل سازه استفاده می شود.
انواع پنل های خورشیدی (استراکچر سولار) :
- استراکچر ثابت سولار
- استراکچر متحرک سولار
- استراکچر زاویه در سولار
- استراکچر سولار افقی
مهم ترین عامل هنگام استفاده از پنل های خورشیدی ( استراکچر های سولار) زاویه آن در برابر نور خورشید است، بنابراین باید در مونتاژ و قراردهی آن در موقعیت مناسب دقت شود. استفاده از استراکچر سولار هوشمند باعث شده است کیفیت در پنل های خورشیدی بالا برود زیرا این استراکچر های سولار به طور اتوماتیک بهترین زاویه را در برابر نور خورشید پیدا می کنند و نیاز به تنظیم دستی نیست.
صنعت روشنایی ( صنعت الکترونیک)
پروفیل آلومینیوم صنعت روشنایی به پروفیل LED هم معروف است. این پروفیل آلومینیوم باعث می شود نورپردازی لامپ ها با کیفیت بیشتری نورپردازی کنند. پروفیل آلومینیوم در صنعت روشنایی می تواند طراحی های متفاوتی داشته باشد و با توجه به سلیقه مشتری قالب اکستروژن آن ساخته می شود. این پروفیل ها مثل قاب محافظتی برای لامپ ها عمل می کنند و در عین زیبایی به کیفیت نورپردازی لامپ هم کمک می کند.
موارد استفاده از پروفیل آلومینیوم روشنایی:
- چراغ های نقطه ای
- روشنایی اضطراری اماکن مهم( بیمارستان و … )
- روشنای اماکن تجاری
- زیباسازی لامپ های LED خطی
- روشنایی کابینت
- تالار، مغازه، پاساژ و …
چرا آلومینیوم برای ساخت پروفیل صنعت روشنایی:
- مقاومت در برابر خوردگی در پروفیل آلومینیوم: فریم های روشنایی ترکیبی از پروفیل آلومینیومو عامل روشنایی ( لامپ) هستند که در صنایع مختلف به طور گسترده و پیچیده نصب می شوند، به همین دلیل باید مقاومت بالایی در برابر فرسایش داشته باشند تا صنعتگران مجبور نباشند در زمان کوتاه آن ها را تعویض کنند.
- مزیت ضد مغناطیس بودن پروفیل آلومینیوم: وجود میدان های مغناطیسی در انواع فریم های روشنایی بسیار معمول و زیاد است به همین دلیل برای ساخت مقاطع آن باید از فلزی استفاده گردد که خاصیت ضد مغناطیسی داشته باشد که فلز آلومینیوم بهترین گزینه است.
- آلومینیوم مقاوم در برابر حرارت
- آلومینیوم سبک در عین حال مستحکم
مهم ترین پروفیل آلومینیوم در صنعت روشنایی ( صنعت الکترونیک)
- پروفیل آلومینیوم روشنایی خطی
- پروفیل آلومینیوم وال واشر
- پروفیل آلومینیوم هیت سینک
پروفیل آلومینیوم وال واشر:
پروفیل آلومینیوم وال واشر یک فریم آلومینیومی است که چندین لامپ را با ابعاد و شکل متفاوت در کنار هم نگه می دارد. برای ساخت پروفیل آلومینیوم وال واشر از آلومینیوم با آلیاژ 6061 و آلیاژ 6063 استفاده گردد. با طراحی و آنودایز حرفه ای می توان به زیباسازی پروفیل وال واشر کمک کرد. خاصیت های فلز آلومینیوم مثل سبکی، مقاومت در برابر فرسایش، قابلیت رنگ پذیری و زیباسازی باعث شده است آلومینیوم بهترین متریال برای ساخت پروفیل وال واشر باشد.
مزیت پروفیل آلومینیوم وال واشر:
- مونتاژ و نصب آسان
- اقتصادی و مقرون به صرفه
- پروفیل وال واشر دارای مقاطع و طراحی های متنوع و زیبا
- جابه جایی و حمل و نقل آسان
- پروفیل وال واشر دوستدار طبیعت و قابل بازیافت
میلگرد آلومینیوم
میلگرد آلومینیوم لوله ای ساخته شده از انواع آلیاژ آلومینیوم است که مقاومت سازه را در برابر کشش، خمش ، برش بیشتر می کند. میلگرد آلومینیوم مانند تمام مقاطع آلومینیومی دیگر از روش اکسترود آلومینیوم تولید می شود. برای افزایش مقاومت میلگرد آلومینیومی، سطح آن را به شکل زیر طراحی می کنند تا جلوگیری از لغزش سازه کند.برتریت فلز آلومینیوم در ساخت میلگرد
فلز آلومینیوم به دلیل داشتن دو ویژگی مهم ( جوش پذیری ) ( مقاومت در برابر خوردگی ) بهترین متریال برای ساخت میلگرد می باشد.پرطرفدارترین آلیاژ های آلومینیوم براس ساخت میلگرد:
- آلومینیوم آلیاژ 6061
- آلومینیوم آلیاژ 6082
- آلومینیوم آلیاژ 7075
میلگرد آلومینیوم در صنایع مختلف
- صنعت ساختمان
- صنایع دریایی
- صنایع نظامی
- صنایع هوافضا
- ساخت رمپ پارکینگ ها
- پایه های بتنی
- پل ها
- جاده ها
ابعاد میلگرد آلومینیوم
ابعاد میلگرد آلومینیوم با توجه به درخواست مشتری و نیاز پروژه تغییر می کند اما طول این میلگرد ها حداکثر ( 3 متر ) و حداقل ( 0.5 متر ) است.هندریل آلومینیومی
امروزه آلومینیوم در طراحی های مدرن انواع سازه ها نقش بسیار مهمی دارد. از پرکاربرد ترین نقش های پروفیل آلومینیوم می توان ساخت انواع هندریل آلومینیومی مثال زد. هندریل نوعی نگه دارنده شیشه است که در کنار نگه داشتن شیشه باعث افزایش ایمنی و مقاومت در برابر شکست آن می شود. این هندریل ها محصولی از اکسترود آلومینیوم است که امروزه در طراحی های مدرن و زیبا در بازار عرضه می گردد.
کاربرد هندریل آلومینیومی
هندریل آلومینیومی به عنوان محافظ شیشه در تمام اماکن مانند پاساژ ها ، برج ها بزرگ تا ساختمان های کوچک در راه پله ها، پاساژ ها، استخر ها و… کاربرد دارد.
چرا پروفیل آلومینیوم برای ساخت هندریل شیشه ای ؟
در بخش های قبلی درباره خواص برتر آلومینیوم نسب به باقی فلزات صحبت کردیم، آلومینیوم با توجه به مقاومت بالایی که در برابر عوامل فرسایشی دارد و قیمت مناسب آن بهترین گزینه برای ساخت هندریل شیشه ای است. یکی دیگر از مهم ترین قابلیت های آلومینیوم اکسترود شده در ساخت انواع هندریل، قابلیت آنودایزینگ آلومینیوم است که به دلیل ایج پذیری مناسب آلومینیوم اکسترود شده می باشد. در ساخت هندریل های آلومینیومی، زیبایی در کنار ایمنی اهمیت بسیاری دارد و باید رنگ و طرح هندریل ها متناسب با معماری و طراحی محیط مورد نظر باشد.
این هندریل ها در طرح و ابعاد مختلف قابل طراحی هستند، مجموعه پرووا آلوم می تواند با مشاوره رایگان به شما عزیزان در انتخاب هندریل مناسب با سازه شما کمک کند.
برای اطلاعات بیشتر از عکس و نقشه نمونه های هندریل ها با واحد مهندسی فروش ما تماس بگیرید.
هندریل آلومینیومی
برای مشاهده نقشه این نوع پروفیل آلومینیوم مهندسی کلیک کنید.
هندریل آلومینیومی
برای مشاهده نقشه این نوع پروفیل آلومینیوم مهندسی کلیک کنید.
هندریل آلومینیومی
برای مشاهده نقشه این نوع پروفیل مهندسی کلیک کنید.
هندریل آلومینیومی
برای مشاهده نقشه این نوع پروفیل آلومینیوم مهندسی کلیک کنید.
هندریل آلومینیومی
برای مشاهده نقشه این نوع پروفیل آلومینیوم مهندسی کلیک کنید.
هندریل آلومینیومی
برای مشاهده نقشه این نوع پروفیل مهندسی کلیک کنید.
پروفیل آلومینیوم کابینتی و یراق آلات کابینتی
یکی دیگر از استفاده های پروفیل آلومینیوم در ساخت کابینت های خانگی و صنعتی است. در گذشته برای ساخت اجزای آشپزخانه ها از فلز آهن استفاده می کردند که امروزه به دلیل ضعف های فلز آهن و معماری مدرن از MDF استفاده می شود.
پروفیل آلومینیوم در ساخت کابینت خانگی
یراق آلات، ریل و لولا های مصرفی برای نصب این MDF باید از متریالی باشد که در برابر عوامل فرسایشی مقاومت خوبی داشته باشد به همین دلیل بهترین گزینه ( پروفیل آلومینیوم ) است. این پروفیل ها از طریق اکسترود آلومینیوم ساخته می شود.
پروفیل آلومینیوم در آشپزخانه های صنعتی
در آشپزخانه های صنعتی مهم ترین ویژگی برای کابینت ها، مقاومت آنها دربرابر عوامل فرسایشی و واکنش پذیری پایین در محیط و شرایط های مختلف است. با توجه به ویژگی های فلز آلومینیوم که در بخش های قبلی گفته شد، بهترین متریال برای ساخت کابینت های صنعتی، پروفیل آلومینیوم است. تمامی کابینت های صنعتی از ورق آلومینیومی مستحکم ، ریل و دستگیره های آلومینیومی ساخه می شوند که روش تولید تمام این ها اکسترود آلومینیوم است.
کاربرد کابینت های آلومینیومی
- محیط های صنعتی: برای نگهداری تجهیزات و مواد مهم استفاده می گردد.
- محیط های بهداشتی و پزشکی: از کابینت های آلومینیومی برای نگهداری داروها، تجهیزات جراحی و درمانی استفاده می گردد.
- آزمایشگاه ها و اماکن تحقیقاتی : از کابینت های آلومینیومی برای نگهداری مواد شیمیایی و ابزار های آزمایشگاهی استفاده می شود.
- خودرو سازی : برای حفظ و نگه داری قطعات ضروری استفاده می شود.
- فراوری مواد غذایی : در کاخانجات غذایی، کافه ها، رستوران ها و … برای نگهداری مواد غذایی از کابینت های آلومینیومی استفاده می کنند.
- صنایع الکترونیک
از پروفیل آلومینومی کابینتی و انواع یراق آلات کابینتی به دلیل قیمت مناسب و مقاومت بالا در مصارف دیگر نیز استفاده می گردد. مشاورین فروش پرووا آلوم می توانند به شما عزیزان کمک کنند تا بتوانید خرید هم تراز با خواسته خود داشته باشد.
پروفیل آلومینیوم کابینتی
برای مشاهده اطلاعات فنی این محصول کلیک کنید.
پروفیل آلومینیوم کابینتی
برای مشاهده اطلاعات فنی بیشتر این محصول کلیک کنید.
پروفیل آلومینیوم کابینتی
برای مشاهده اطلاعات فنی بیشتر این محصول کلیک کنید.
قالب اکستروژن
برای تولید پروفیل آلومینیوم روش های مختلفی وجود دارد که رایج ترین آنها ریخته گری آلومینیوم و اکسترود آلومینیوم است.
ریخته گری آلومینیوم
در این روش، آلومینیوم مذاب داخل قالب ریخته گری ریخته می شود و در نهایت آلومینیوم با سطح مقطع دلخواد سرد می شود. از این روش برای تولید پروفیل های بسیار سنگین استفاده می شود فشارکه امروزه طرفداران زیادی ندارد.
اکسترود آلومینیوم
این روش به ( پرس آلومینیوم ) معروف است، بیلت آلومینیوم در دهانه قالب تحت فشار روانه می گردد. دهانه قالب به شکل سطح مقطع پروفیل آلومینیوم درخواستی است. این قالب دو به نوع تقسیم می گردد:
- قالب توپر اکستروژن
- قالب توخالی اکستروژن
قالب اکستروژن توخالی
قالب اکستروژن توخالی مخصوص تولید پروفیل آلومینیوم با دو یا چند حفره می باشد.
مزایا قالب اکستروژن
- یا کیفیت و دوام بالا : در روش اکسترود آلومینیوم پروفیل ها دارای سطح صیقلی و براق است.
- انعطاف پذیر و سازگار : در این روش می توان پروفیل آلومینیوم با سطح مقطع های متنوع تولید کرد، در ساخت این قالب می توان اشکال زیاد را طراحی کرد.
- اکسترود آلومینیوم، کم هزینه و اقتصادی : شما به راحتی می توانید با ایجاد تغییرات در در طراحی قالب خود پروفیل آلومینیوم با سطح مقطع جدید بسازید و نیاز به ساختن قالب جدید از صفر نیست.
- قابل بازیافت و دوستدار طبیعت : این قالب ها از آلیاژ های آلومینیوم ساخته می شوند. انواع آلیاژ آلومینیوم حتی بعد از فرسایش، ضایعات با ارزشی دارد و قابل بازیافت است.
معایب قالب اکستروژن
- ضایعات آلومینیوم : در روش اکسترود، انتهای بیلت آلومینیوم را نمی توان داخل قالب، پرس کرد و آن قسمت تبدیل به ضایعات آلومینیوم می شود.
- طول عمر نسبتا کوتاه قالب : با اینکه آلومینیوم فلزی مقاومت و با دوام است اما سه دلیل اصلی وجود دارد که باعث فرسایش قالب می شود :
- وجود حرارت بالا هنگام فرایند اکسترود آلومینیوم
- تحمل فشار زیاد قالب هنگام پرس بیلت آلومینیوم
- طراحی قالب با دیواره های نازک و ظرافت بالا
- ترک خوردگی داخلی : ترک معمولا در مرکز پروفیل آلومینیوم اکسترود شده ایجاد می شود و به تدریج گسترش پیدا می کند. به نقطه ای که ترک از آن شروع می شود، نقطه انفجار می گویند.
- لوله ای شکل شدن پروفیل آلومینیوم اکسترود شده ( پایینگ ) : مهم ترین و اصلی ترین عیب در تولید پروفیل آلومینیوم در فرایند اکسترود همین موضوع است که بیشتر در گروه آلومینیوم با آلیاژ 2000 ، 5000 ، 7000 اتفاق می افتد.
فرایند اکسترود آلومینیوم
برای تولید پروفیل آلومینیوم اکسترود شده، ابتدا بیلت آلومینیوم مد نظر را به حرارت مناسب می رسانیم. در مرحله بعدی رام ( RAM ) پشت بیلت قرار می گیرد و سنبه پرس توسط نیروی سیلندر هایی که دارای قدرت بالای هیدرولیکی هستند به بیلت فشار می آورند.
در پی این فشار وارد شده به بیلت آلومینیوم، دما افزایش پیدا می کند و مواد اولیه پروفیل آلومینیوم که نیمه مذاب و به صورت خمیری هستند تبدیل به پروفیل آلومینیوم اختصاصی مد نظر می شوند. ( در فرایند اکسترود آلومینیوم، نیروهای اصطکاک باعث افزایش فشار دستگاه پرس می شوند.)
برای تولید یک پروفیل آلومینیوم با کیفیت، بهتر است که پروفیل اکسترود شده به صورت دستی یا اتوماتیک از دستگاه اکسترود بیرون کشیده شود.
دستگاه پولر (puller): پروفیل آلومینیوم اکسترود شده را به صورت یک دست بیرون می کشد و روی ریل دستگاه قرار می دهد. این موضوع کمک بسیاری به جلوگیری از تاب و پیچیدگی پروفیل می کند.
اجزای دستگاه اکسترود پروفیل آلومینیوم
- سیلندر پرس : وظیفه تولید نیرو برای حرکت رام یا سنبه را در فرایند اکسترود پروفیل آلومینیومی دارد.
- رام (RAM) : نوعی سنبه است که یک طرف آن به سیلندر اصلی دستگاه اکسترود آلامینیوم و طرف دیگر آن به بلوک محافظ متصل می گردد. مکان این سنبه درون کانتینر است و تحت فشار نیروی سیلندر پرس وارد بیلت آلومینیوم می شود.
- بلوک محافظ ( صفحه سر سنبه ) (DUMMY) : نوعی بلوک فولادی مستحکم است که بین بیلت و رام قرار می گیرد، وظیفه آن رعایت فاصله بین بیلت و رام است و همین موضوع جلوگیری از لغزش بیلت در دستگاه اکسترود پروفیل آلومینیوم می کند.
- کانتینر : محفظه ای در دستگاه اکسترود آلومینیوم است که وظیفه نگه داری بیلت آلومینیوم را درون قالب دارد.
- لودر بیلت ( BILLET LOADER ) : بیلت آلومینیوم را در راستای کانتینر نگه داری می کند.
- قالب اکستروژن : به صفحه های فولادی گفته می شود که شکل سطح مقطع پروفیل آلومینیوم مد نظر روی آن حفاری می گردد و بیلت پروفیل آلومینیوم پس از عبور از آن، تحت فشار رام به شکل نهایی مد نظر خارج می گردد.
مشاوران ما می توانند در ساخت قالب اکستروژن با سطح مقطع دلخواه شما عزیزان و تولید پروفیل آلومینیوم به روش اکسترود به شما عزیزان کمک کنند.
قالب اکستروژن
برای مشاهده اطلاعات فنی این محصول کلیک کنید.
قالب اکستروژن
برای مشاهده اطلاعات فنی بیشتر این محصول کلیک کنید.
قالب اکستروژن
برای مشاهده اطلاعات فنی بیشتر این محصول کلیک کنید.
