پروفیل آلومینیوم ساختمانی
آلومینیوم عنوان دومین فلز پرکاربرد را در ساختمان سازی به خود اختصاص داده و بنا به آمار به دست آمده، 23 درصد آلومینیوم تولید شده در جهان، در ساخت و ساز مصرف میشود. طبق این آمار، صنعت ساختمان سازی پس از خودروسازی، به دومین صنعت مصرف کننده آلومینیوم در جهان تبدیل شناخته میشود. انعطافپذیری، مقاومت بالا، وزن سبک و ضد آب بودن، باعث شده که آلومینیوم کاربرد گستردهای در ساختمان سازی داشته باشد. در ادامه این مقاله، سعی بر این داریم که شما را با علل کاربرد آلومینیوم در صنعت ساختمان سازی و انواع کاربردهای آن، آشنا سازیم.
چرا پروفیل آلومینیوم ؟
پروفیل آلومینیوم یکی از مواد ساختمانی پرکاربرد در صنعت ساختمان سازی است که به دلیل ویژگیهای منحصر به فرد خود، جایگاه ویژهای در این صنعت دارد. یکی از ویژگیهای برجسته آلومینیوم در ساختمانها، مقاومت بالای آن در برابر خوردگی و زنگ زدگی است. این ویژگی باعث میشود که پروفیل آلومینیوم به عنوان یکی از مواد اصلی استفاده شده در ساختمانهای مدرن باشد.
اکسترود پذیری، قابلیت رنگ آمیزی محبوبیت بسیار بالایی دارد. قابلیت اکسترود پذیری فلز آلومینیوم باعث می شود بتوان از طریق قالب اکستروژن، بیلت آلومینیوم را به شکل های مختلفی درآورد به همین دلیل پروفیل آلومینیوم در طراحی های مدرن ساخت و ساز جایگاه خوبی دارد.
قابلیت رنگ آمیزی پروفیل آلومینیوم به روش آنودایزینگ، رنگ های الکتروستاتیکی و پودری بهترین گزینه برای تزئین و افزایش زیبایی پروفیل آلومینیوم است و پروفیل آلومینیوم با توجه به سلیقه مشتری و طراحی ساختمان می تواند از نظر ظاهری متفاوت باشد.
پروفیل آلومینیوم از پنجرهها و دربها تا سیستمهای فریم و سقف، در انواع مختلف از ساختمانها به کار میرود که این ویژگی باعث شده است که پروفیل آلومینیوم انتخاب اصلی برای بسیاری از پروژههای ساختمانی باشد.
کاربرد پروفیل آلومینیوم در نمای ساختمان
یکی دیگر از کاربردهای فلز آلومینیوم در صنعت ساختمان سازی، بکارگیری آن در نمای ساختمان است و پروفیل آلومینیوم اشپزخانه که به صورت ورق آلیاژ آلومینیوم از آن استفاده میشود. از نظر فنی، ورق آلیاژ آلومینیوم با انعطاف پذیری و مقاومت بالایی که از خود نشان میدهد، به معماران امکان طراحی اشکال و طرحهای خاص را برای معماری نمای ساختمان میدهد و همچنین به دلیل سبک بودن این فلز استفاده از آن در نمای ساختمان موجب ایجاد بار اضافی در سازه نمیشود. حمل و نقل آسان ورق آلیاژ آلومینیوم نیز موجب سرعت بخشیدن به فرایند اجرای این نوع از نما خواهد شد.
کاربرد آلومینیوم در ساخت سقف کاذب و دکوراسیون داخلی
استفاده از ورق آلیاژ آلومینیوم در ساخت سقف کاذب و بکارگیری آن در نمای داخلی به دلیل زیبایی ورق آلومینیوم، به محیط داخلی ساختمان جلوه خاصی اضافه میکند. ورق آلیاژ آلومینیوم باعث جلوگیری از آسیب رساندن بخار آب، در محیطی با رطوبت بالا همانند استخر، به سازه میشود. همچنین به دلیل عایق صوتی و حرارتی بودن این فلز، استفاده از آن در دکوراسیون داخلی و سقف کاذب موجب افزایش آسایش ساکنین میگردد.
پروفیل آلومینیوم در و پنجره
پس از چندین سال استفاده از درب و پنجره های فلزی و غیر آهنی، امروزه با ورود پروفیل آلومینیوم ، نسل جدیدی از درو پنجره های دو جداره به بازار عرضه شده است. به دلیل مقاومت بالای پروفیل آلومینیوم در مقابل فشار و دوام بالای این فلز، سالهای بسیاری است که از پروفیل آلومینیوم در ساخت درب و پنجرهها استفاده میشود. درب و پنجرههای آلومینیومی به دلیل استفاده از پروفیل آلومینیوم، مقاومت قابل توجهای در برابر ترک و شکستگی در مواجه با نیروهای جانبی دارد و همچنین از نفوذ گرما و سرما جلوگیری میکند. این درب و پنجره های آلومینیومی از یک قاب آلومینیومی همراه با دو یا چند لایه شیشه تشکیل شده اند. به منظور اینکه این درب و پنجره ها عایق مناسب تری برای انتقال صدا و حرارت باشند، شیشه های آنها از هم جدا می گردد و فضای خالی بین آنها با مواد جاذب رطوبت از جمله گاز آرگون خشک و بی اثر پر شده است که عایق بندی را چندین برابر می کند.
دلیل انتخاب پروفیل آلومینیوم به عنوان مواد اولیه ساخت درب و پنجره
آلومینیوم فلزی سبک، مقاوم و منعطف است، همین موضوع باعث شده است که درب و پنجره های آلومینیومی مقاومت بیشتری در برابر عناصر جوی داشته باشند در نتیجه نیاز به تعمیر کمتری دارند. پروفیل آلومینیوم به دلیل ظرافت بیشتری که نسبت به بقیه فریم ها دارد باعث زیبا سازی بیشتر و نورگیری بهتر می شود.دطبق گفته های بالا می توانیم نتیجه بگیریم که خرید درب و پنجره های آلومینیومی مقروم به صرفه تر است که نکته چشمگیری نسبت به شرایط اقتصادی بازار است.
برخی از مزیت های پنجره آلومینیومی :
- ظریف و زیبا و در عین حال مستحکم
- نصب سریع و آسان با پیچ و فوم پلاست
- ضریب ایمنی بالا در برابر سرقت
- قابلیت نصب جدید ترین یراق آلات ( یراق آلات دو حالته، یراق آلات فولکس واگنی از انواع کارخانجات اروپایی، ترکیه ای…)
- پنجره های آلومینیومی دارای نوار هوابند هایی هستند که عایق های برتری نسبت به محصولات مشابه خود می باشند. ( نوار هوابند PVC ، نوار هوابند EPDM و …)
- داراي لاستيكهاي مخصوص هوابند از نوع SILICON – EPDM – PVC في ما بين لنگه و چهارچوب جهت جلوگيري از نفوذ گرما، سرما، آلودگي صوتي و لرزش
- سبك ودر عین حال مقاوم در برابر عوامل جوي
- امكان زاويه بندي چهار چوب فريم و لنگه به صورت پانچ هيدروليك و بست هاي مخصوص
- غيرقابل اشتعال و بدون تغيير شكل، رنگ و رنگ پريدگي در محدوده دمايي 45 تا 85 درجه
- عدم محدوديت در طرح، رنگ و ابعاد، توليد اشكال منتظم و غير منتظم و منحني
- قابليت نصب شيشه 4 تا 28 ميلي متر تك، دو يا سه جداره بدون محدوديت سايز
- ميزان انبساط در دماي 38 درجه تا 2 ميلي متر
- عايق در برابر نفوذ باران، باد، گرد و غبار، آلودگي صوتي و لرزش
- امكان درجه بندي پنجره ها وایجاد خم توسط پنجره های مسطح به صورت N ضلعی با لولۀ آداپتوری در زواياي مختلف
- قابليت آبكاري آنود ايزينگ رنگي (آنادایز) و سفيد خود رنگ و رنگهاي پادر كوتينگ الكترو استاتيك پلي استردار و رنگهاي دكورال چوب و پرانيتي بدون محدوديت رنگ
- امكان نصب فلاشينگ كف پنجره و روكوب درنماي داخلي و خارجي جهت درزگيري مابين پنجره و فريم آهني يا ديوار
- قابليت بازيافت
نگهداری درب و پنجره های آلومینیومی
یکی از مزیت های مهم درب و پنجره های آلومینیومی، نگهداری راحت آن است.این محصولات آلومینیومی با یک پارچه مرطوب تمیز می شوند و بر خلاف UPVC بعد از گذشت زمان رنگ عوض نمی کنند و نیاز به رنگ کردن ندارد، همین موضوع موجب جلوگیری از هزینه دوباره است.
درب و پنجره upvc
ساخت پروفیل درب و پجره upvc چندین سال است که در ایران طرفداران بسیاری دارد.
مزیت های درب و پنجره UPVC
عایق حرارتی : انتقال حرارت در پنجره های دوجداره UPVC مثل عبور حرارت از دیوار با قطر 35 سانتی متر است.
عایق صوتی : در دنیای امروز به دلیل افزایش جمعیت، وجود ترافیک و.. به خصوص کلان شهر ها صداهای مزاحم زیادی وجود دارد و برای تمام اقشار آزار دهنده است. در و پنجره های UPVC راه حل بسیار خوبی برای این شرایط هستند. پنجره های UPVC با 4 محفظه محافظت برابر کاهش آلودگی صوتی می تواند صدا با قدرت 180LB به 20LB برساند.
- عدم نفوذ آب هنگام بارندگی
- عدم نفوذ آلودگی و گرد و غبار
- صرفه جویی در مصرف انرژی تا 45%
- مقاوم در برابر اشعه بنفش
- کاهش هزینه در سیستم تهویه ساختمان
- نظافت آسان
در و پنجره های آلومینیوم ترمال بریک
از عوامل مهم اتلاف انرژی در ساختمان، پنجره است. به طور کلی اتلاف انرژی در پنجره آلومینیومی نسبه به آهنی بسیار کمتر است. در و پنجره های آلومینیومی به صورت ساده و ترمال بریک ساخته می شود. ترمال بریک به معنای شکست حرارتی است. از پروفیل آلومینیوم ترمال بریک برای ساخت پنجره هایی استفاده می شود که نیاز به مقاومت حرارتی بالا می باشد. منظور از ترمال بریک بودن یعنی علاوه بر دو جداره بودن شیشه ها، پروفیل آلومینیوم با تیغه پلی آمید به یکدیگر وصل می شوند و باعث افزایش مقاومت در برابر عوامل مزاحمت می شود.
مزایا استفاده از در و پنجره آلومینیوم ترمال بریک
- 38% کاهش اتلاف انرژی حرارتی در فصل سرما
- 32% کاهش انرژی برودتی در فصل گرما
- 28% کاهش مصرف سوخت
- 20% کاهش هزینه در سرمایه گذاری اولیه تاسیسات ساختمان
مقایسه پنجره آلومینیوم ساده، پنجره UPVC و پنجره ترمال بریک :
یو پی وی سی | آلومینیوم ساده | آلومینیوم ترمال بریک |
مقاوم ترین | مقاوم تر | مقاوم |
عایق ترین | عایق | عایق تر به دلیل اینکه در کنج های پنجره ها جوش نمی خورند . امکان اتلاف دما و ورود سر و صدا و گرد و خاک از کنج های پنجره همواره وجود دارد . در ضمن اینکه به مرور زمان در اثر شل شدن پرچها و پیچها این درزها از هم بازتر می شوند . |
غیر قابل اشتعال در هنگام آتش سوزی آتش نمی گیرد و آتش را زیاد نمی کند اما با قرار گرفتن در آتش از بین می رود. | غیر قابل اشتعال ترین در هنگام آتش سوزی آتش نمی گیرد وآتش را زیاد نمی کند اما با قرار گرفتن در آتش صدمه می بیند. | غیر قابل اشتعال تر در هنگام آتش سوزی آتش نمی گیرد وآتش را زیاد نمی کند اما با قرار گرفتن در آتش از بین می رود |
اقتصادی ترین هزینه های ساخت کمتر در حدود پنجره دو جداره آهنی – عایقترین حالت پنجره است و کمترین هدر رفت انرژی را دارد . | اقتصادی نیست به دلیل هزینه هایی که پس از نصب و در اثر اتلاف انرژی به ساکنین تحمیل می کند و ممکن است ساکنین را ناچار به تعویض آنها بکند . | اقتصادی است اما هزینه ابتدایی زیادی را حدوداَ دو برابر یو پی وی سی به سازنده تحمیل می کند |
زیبا ترین در رنگ سفید خود رنگ است در انواع رنگی روکش های لمینت ِ طرح دار و بسیار زیباتری از انواع رنگی پروفیل آلومینیومی دارد مقاومت و دوام و عمر روکشها در انواع مرغوب پروفیل های یو پی وی سی بیشتر از رنگ کوره ای پروفیل های آلومینیومی است و در مقابل گرما و سرما خود به خود ریخته نمی شوند و از انواع آنادایز پروفیل های آلومینیومی نیز با وجود پوشش میکرونی رنگ این پروفیل ها ، پروفیل های یو پی وی سی بسیار مقاوم ترند در ضمن اینکه در اثر مجاورت با هوا مرطوب و بارانهای اسیدی مانند پروفیل های آلومینیومی خورده یا اکسیده نمی شوند و به دلیل عمر و مقاومت بالای آنها در مقابل عوامل فرسایشی ، زیبایی اولیه خود را تا پایان عمر ساختمان حفظ می کنند . یکی از عوامل نشاندهنده عمر ساختمان پنجره های آن است . با استفاده از پنجره های یو پی وی سی عمر ساختمان شما کمتر از عمر واقعی آن نشان داده خواهد شد . | زیبا زیبایی اولیه خود را به مرور از دست می دهند در انواع آنادایز کدر شده و در انواع رنگی کوره ای خراشیده شده و در اثر تغییر فصول با ریخته شدن رنگ مواجه می شوند. بر خلاف پروفیل های یو پی وی سی که در کنج ها فارسی بر شده و طول و عرض پنجره ها به هم جوش خورده اند . به دلیل اینکه به طور کلی در پنجره های آلومینیومی طول و عرض این پنجره ها به هم جوش نمی خورند و فقط پرچ می شوند ممکن است به دلیل دستیابی به سطح پرچ بیشتر در برخی از انواع پنجره ها ی آلومینیومی از فارسی بر کردن اضلاع پنجره صرف نظر شود که در اینصورت زیبایی پنجره بسیار کمتر می شود و از لحاظ ظاهری فقط عدۀ معدود و خاصی از افراد جامعه را راضی می کند . | زیبا تر به طور کلی از پنجره های یوپی وی سی زیبایی کمتری دارد و به دلیل عدم اجرای خم و دیگر اشکال به دلیل مشکلات فنی یا هزینه بسیار بالا و نمود کمتر در ساختمان ، در طراحی ساختمان زیاد نمی توان بر روی آن حساب کرد . به دلیل اینکه تقریبا از لحاظ ظاهری مشابه پروفیل نرمال آلو مینیومی است با پرداخت پول بیشتر تقریبا ظاهری متفاوت با پنجره های آلومینیومی نرمال را در نمای ساختمان به دست نخواهیم آورد |
تاثیرات اقتصادی و زیست محیطی استفاده از پروفیل آلومینیوم
مقاومت بالای آلومینیوم در ساختمانهای بلند و پایداری آن در برابر عوامل مختلف محیطی، از جمله عواملی است که تاثیرات اقتصادی و زیست محیطی مثبتی بر ساختمانها دارد. با استفاده از پروفیل آلومینیوم، میتوان هزینههای نگهداری و تعمیرات را کاهش داد و عمر مفید ساختمان را افزایش داد. کاربرد گسترده پروفیل آلومینیوم در صنعت ساختمانی نه تنها به بهبود عملکرد ساختمانها کمک میکند بلکه به حفظ محیط زیست هم کمک می کند.
مقایسه مزایا و معایب پروفیل آلومینیوم با سایر مواد ساختمانی
مقاومت بالا در برابر خوردگی و زنگ زدگی، کاربرد گسترده در ساخت و ساز، و وزن سبک آلومینیوم از جمله مزایای این ماده در مقایسه با سایر مواد ساختمانی است. این ویژگیها باعث میشود که آلومینیوم به عنوان یک آلیاژ سبک شناخته شود و انتخاب اول برای بسیاری از پروژههای ساختمانی باشد. به طور کلی مزایای استفاده از پروفیل آلومینیوم در صنعت ساختمان سازی به شرح زیر است :
- کاهش آسیب رسانی به محیط زیست به دلیل قابل بازیافت بودن فلز آلومینیوم و کم هزینه بودن فرایند بازیافت آن
- حمل و نقل آسان به دلیل وزن پایین فلز آلومینیوم
- دارای خاصیت ضد زلزله به دلیل مقاومت بالا و وزن پایین پروفیل آلومینیوم
- مقاومت بالا در برابر اشتعال
- وجود لایه طبیعی از اکسید آلومینیوم بر روی سطح آن که باعث جلوگیری از خوردگی و زنگ زدن آلومینیوم میشود
- خاصیت شکل پذیری و انعطاف پذیری بالا
- تغییر نکردن رنگ در مجاورت تابش آفتاب
- دوام بالا و مقاومت در برابر فشار و انقباض
با این حال، برخی از معایب آلومینیوم نیز وجود دارد. به عنوان مثال، هزینه تولید آلومینیوم نسبت به برخی از مواد دیگر بیشتر است. همچنین، در برخی از موارد، آلومینیوم ممکن است نیاز به عایقکاری اضافی داشته باشد تا از افت حرارتی جلوگیری شود. اما با وجود این معایب، مزایای استفاده از آلومینیوم در ساختمان ها بیشتر از معایب آن است.
استفاده از پروفیل آلومینیوم به عنوان جایگزین بتن و فولاد
مقاومت بالای آلومینیوم در ساختمان های بلند، کاربرد گسترده پروفیل آلومینیوم در صنعت ساختمانی، و مزایای استفاده از آلومینیوم به جای بتن و فولاد از جمله عواملی است که باعث شده است که آلومینیوم به عنوان یک جایگزین مناسب برای این مواد در ساختمان ها مورد توجه قرار گیرد. استفاده از آلومینیوم به عنوان جایگزین بتن و فولاد نه تنها به کاهش وزن ساختمان ها کمک می کند بلکه به بهبود عملکرد و پایداری آن ها نیز کمک می کند. این امر باعث می شود که آلومینیوم به عنوان یکی از مواد اصلی در صنعت ساختمان سازی مورد استفاده قرار گیرد و نقش مهمی در توسعه ساختمان های مدرن ایفا کند.
کلام آخر
امروزه استفاده از آلیاژهای مختلف در تولید پروفیل آلومینیوم امکان انعطاف پذیری بالا در طراحی و ساخت ساختمان ها را فراهم کرده است. این امر به معماران و مهندسان ساختمان این امکان را میدهد که موادی با ویژگیهای مختلف را برای پروژههای خود انتخاب کنند و نیازهای خاص خود را برآورده سازند. شما میتوانید جهت خریداری و کسب اطلاعات بیشتر با مشاورین ما در پرووا آلوم در ارتباط باشید.