ریخته گری آلومینیوم (Directchill casting DC)

فرآیند ریخته گری آلومینیوم پیوسته (ریخته گری DC) که د رسال 1933 گسترش پیدا کرد روشی است که امروزه برای تولید بیلت های اکستروژن آلومینیوم به کار می رود. در این روش، آلومینیوم مذاب در قالب آب گرد با عمق کم ریخته می شود. این قالب معمولا سطح مقطعی گرد دارد که به هنگام شروع انجماد مذاب در قالب قسمت زیرین قالب (دامی) با سرعت کنترل شده ای شروع به پایین رفتن می کند و بر روی سطح تازه منجمد شده بیلت در حال خروج از قالب آب پاشیده می شود.
اخیرا استفاده از ماشین های ریخته گری DC بزرگتر با سیستم های کنترلی برنامه پذیر افزایش یافته است که باعث افزایش کیفیت پروفیل آلومینیوم تولیدی شده است. استفاده از حس گرها و نرم افزارهای کامپیوتری سیستم های خودکار می توان پارامترهای متعدد ریخته گری را کنترل نمود. آلیاژها و اندازه بیلت های مختلف نیازمند قالب های متفاوت هستند.
در این روش، فلز آلومینیوم مذاب درون کوره از طریق راهگاه های انتقال و توزیع مذاب که با آسترهای نسوزی که در قسمت های مختلف سیستم به کار رفته اند به واحد گاز زدایی و سپس به واحد فیلتراسیون و در نهایت به واحد انجماد با استفاده از مبردهای مستقیم عمودی (DC) انتقال می یابد. روش ریخته گری DC در مقایسه با روش های دیگر مانند ریخته گری با قالب تکبار خصوصا برای تولید آلیاژهای پر استحکامی مانند سری های 2000 و 7000 دارای مزایایی است.

مزایا ریخته گری DC  نسبت به باقی روش ها( ریخته گری آلومینیوم ) :

 1.حداقل جدایش فازی.
2. توانایی تولید بیلت های بزرگ.
3. کم ترین مقدار ترک در آلیاژهای پر استحکام.
 4.انتقال آرام و یکنواخت مذاب در دمای نسبتا پایین برای جلوگیری از بروز مشکلات عدیده.

به طور کلی کیفیت بیلت آلومینیوم به طور مستقیم و غیر مستقیم بر بهره وری و کیفیت محصول اکستروژن اثر دارد. واحد ریخته گری شرکت پرووا آلوم با در اختیار داشتن کوره ذوب 10 تن و ماشین آلات ریخته گری روز دنیا در راستای کاهش مصرف انرژی در چرخه ی بازیافت ضایعات سالانه 3500 تن انواع محصولات به روش ریخته گری از قطر 10-4 اینچ را از شمش اولیه و یا انواع ضایعات آلومینیومی با بالاترین کیفیت و مطابق با استانداردهای روز دنیا و نیاز مشتری تولید نماید.